Australische pompoensoep: fruit in een soeppan 1 gesnipperde ui, 2 tenen knoflook. Schil eventueel de pompoen (het hoeft niet), haal de pitten en draden eruit en snijd in blokken, nog 2 wortels of 1 pastinaak erbij en 2 middelgrote  geschilde aardappels, kook dit alles samen met 1 liter groentebouillon ongeveer 25 minuten.Pureer met de staafmixer, kruid de soep, doe er een flinke scheut zoete chilisaus in en/of cayennepeper. Serveer met een scheut (soja)room.

pindasaus: snipper in een klein steelpannetje 1/2 ui en 1 teentje knoflook in 1 eetl lijfolie, voeg evt. een half tl trassi toe, 1 tl sambal oelek, 3 eetl pindakaas (met stukjes pinda), 2 eetl ketjap manis, 1 eetl suiker, 2 eetl citroensap en ongeveer 1/2 kopje water. Roer tot je het dik genoeg vindt, voeg eventueel nog wat water toe.

Chinese tomatensoep: bak 1 gesnipperde ui en 2 knoflookteentjes zachtjes in 1 eetl olijfolie, snijd verse of 2 bolletjes gember in kleine stukjes, voeg dat toe samen met evt. 1 eetl suiker, 1 liter groentebouillon, 1 pak gezeefde tomaten, 1 groot blik tomatenpuree, eventueel andere groente zoals prei, schorseneren of champignons erbij mengen, binden met 2 eetl maïzena of 2 eetl havervlokken, mixen met de staafmixer.

Miekes saus: per persoon 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepeltomaten ketchup, 1/2 eetlepel zoete chilisaus, enkele druppels citroensap door elkaar roeren